Welcome to our Blog

The daily Post

Read our Blog

Daniel Fernandes 3de in eindklassement ONK PROCUP1000

Daniel Fernandes uit Purmerend behaald 3de plek in eindklassement ONK PROCUP1000.

Op 12 Oktober werd er gestreden om de eind ranking van de ONK PROCUP1000. De PROCUP1000 zijn wedstrijden op landelijk hoogte niveau. Dit keer werd er zaterdag een dubbele race gereden op het TT-Circuit van Assen! 🔱 na diverse races in Nederland, Frankrijk en Duitsland was het Circuit van Assen het decor voor de grote ontknoping!

 

tt Circuit Assen, R1 RN32 racer

In de finales kwam Daniel klem te zitten tussen de andere rijders bij de eerst bocht waardoor een goede klassering lastig werd, Daniel begon de race met SLICKS banden op een nat baan Daniel had een hoop dat de baan zou afdrogen dit was inderdaad zo en Daniel had een goede ritme te pakken en haalde meer dan 20 rijders in na een start op plek 28 stond Daniel weer in de top 8 helaas begon het te regenen en Daniel moet onmiddellijk zijn tempo verlagen de baan werd zo nat dat het voor Daniel niet meer te doen was Daniel pakt in de laatste race ook geen punten voor in de klassement! maar behoud zijn 3de plek in de eind klassement.
  daniel-fernandes-in-regen-finale

In de eind ranking mocht Daniel op het podium staan en een prijs voor de 3de plek in ontvangst mogen nemen.

Daniel Fernandes:

Het was een mooi seizoen wij waren dichtbij om kampioen te worden we stonden in het begin van het seizoen op de 1ste plek helaas hebben wij in een paar races wat technische problemen gehad waardoor wij veel punten hebben verloren!, maar ik ben blij het het behaalde resultaat met het pakket van mijn motor heb ik het zeer goed gedaan het was ook de eerste keer op deze motor onze team en ik hebben veel geleerd en wij hebben bewezen dat wij een top raceteam zijn!

Ik wil mijn team bedanken en mijn sponsoren die mij hebben gesteund dit seizoen zonder hun was dit echt niet mogelijk geweest!

owcup, daniel fernandes, circuit dijon
Terug blik Daniel Fernandes 1ste plek op podium in circuit Dijon-Prenois (Frankrijk)


Fotograaf:
 AD Kievit / Wegraceinfo | foto’s vrij te gebruiken voor MEDIA
Race dag: Zaterdag 12 Oktober 2019
Circuit: TT Circuit Assen
Kampioenschap: ONK PROCUP 1000
Hoog resolutie foto’s op aanvraag: info@danielfernandes92.eu

Linker voetsteun kost mij punten in Oschersleben

Na belangrijke punten te pakken in mijn laatste raceweekend op het Franse Dijon-Prenois stond ik 2de in de klassement de eerste plek is weer in zicht en stond nog maar 1oo punten achter Kees Boekel!, ik had een goed zelfvertouwen om in Oschersleben de leiding  over te nemen van de klassement maar helaas had ik weer pech

Na mijn raceweekend op het Franse Dijon-Prenois ben ik op vakantie gegaan in Portugal ik heb mijn motor meegenomen om deze te kunnen voorbereiden voor mijn volgende race in Duitsland, wij hebben de uitlaat demper gedemonteerd en meegenomen naar Padilha Escapes in Lousã het zijn uitlatenspecialisten die mijn demper kunnen repareren ik heb de gat laten dichtlassen en de andere sensor laten weghalen deze waren toch niet meer in gebruik de jongens waren zo aardig dat ze dit voor mij vrijwillig hebben gemaakt zij hebben ook in de motorsport gezeten en weten dat dit een dure sport is.

Wij hebben weer de tandwiel verhouding aangepast voor in Oschersleben en de motor was er klaar voor!
r1 rn32 uitlaat

Vrije training

In de vrije training heb ik niet goed kunnen rijden voelde dat de vering niet goed was ingesteld, heb als nog door gereden om meters te maken in Oschersleben ik moest weer wennen aan de motor in de vakantie heb ik met een Ducati Multistrada 1200 rondgereden en mijn gevoel nu met de R1 was weer anders dan normaal..

Na de vrije training heb ik met de team overlegt over de vering wij hebben weer de instellingen aangepast voor de kwalificatie
Willem Moedt, Daniel Fernandes, Ow cup, PROCUP1000

Kwalificatie 1

Met een ander vering instelling begon ik aan kwalificatie 1, de motor voelde nu wat beter aan en mijn gevoel met de motor kwam terug ik heb mijn tijd met 2 seconden kunnen verbeteren! en had een tijd neergezet wat goed was voor een P4.. maar ik vond dat de vering instelling nog anders moest dit heb ik met de team besproken en hebben dit voor de volgende kwalificatie aangepast.
OW CUP Oschersleben, Daniel Fernandes, R1 RN32 racing

Kwalificatie 2

In mijn laatste kwalificatie kon ik meteen in een hoge tempo beginnen ik voelde mij super nu en meteen krijg ik mijn elleboog tegen de grond de motor reageerde goed en ik probeer wat later te remmen om mijn tijd te verbeteren helaas krijg ik geen informatie van mijn team tijdens de kwalificatie er is een storing in de livetiming niemand krijgt informatie meer over de tijden die gereden worden… ik wist niet of ik wel een goede tijd heb gereden ook had ik een slecht gevoel ik had in de kwalificatie vaak andere rijders voor mij waardoor ik tijd verloor..

De kwalificatie was afgelopen en de tijden waren niet bekend ik wist niet of ik wel een goede tijd had gereden wel voelde ik mij goed met de motor ik heb wat later kunnen remmen dan normaal en de veering was verbeterd!

Half uur later kon ik naar de timekeeping gaan de tijden waren bekend en ik zag dat ik de beste tijd had neergezet ik had weer 2 seconden mijn tijd verbeterd!, ik had een goed gevoel voor de race!
ow cup, ow cup oschersleben, daniel fernandes, rn32 racing, rn32 oschersleben

Race 1, dag 1

De start van de eerste wedstrijd, ik sta voor in de eerste rij en wij starten de race maar helaas maakt ik een zeer slechte start! mijn voorwiel komt zeer hoog te staan en ik moest mijn gas kraan dicht draaien ik schakel weer door daar de 2de versnelling en de voorwiel komt nog eens hoger ik moest weer mijn gas terug draaien en ik schakel weer door naar de 3de versnelling ik wordt door verschillende rijders ingehaald en het lijkt wel dat ik bijna laatste ben!

Ik dacht oh nee ik mag niet achter in de rij rijden ik ga hierdoor veel tijd verliezen! ik kom naar de eerste bocht en ik remde veel later dan andere rijders hierdoor kon ik een paar plekken herstellen vervolgens komt de 2de bocht meteen achteraan ik rij om waar ruimte zit en kon weer een paar plekken herstellen! ook in de volgende bocht Hasseröder er is hier veel ruimte en ik rem later en pak de bocht om waar ruimte zit meteen plat door de bocht met de elleboog tegen het asfalt en ik sta P3!, na 1 ronde kon ik voor de Shell Kurve later remmen en ik stond P2 ik behoud deze positie maar opeens gebeurd er iets vreselijks in de 7de ronde verlies ik mijn linker voetsteun! ik denk ‘oh nee toch moet ik gaan stoppen?’ ik kijk of ik nog kan terug schakelen en dat gaat nog met een losse linker voet! verlies tempo en word ingehaald verlies meteen 4 seconden en stond op P4 heb moeite met de linker bochten ik kan mijn linker voet niet goed vast houden en deze komt steeds tegen het asfalt aan ik begin moe te worden maar houd het vol! in de 9de ronde stond ik P6 en in de laatste ronde wordt ik nog eens ingehaald en finish de race op de 8ste plaats.

Wat een race met veel pech hierdoor ben ik veel punten mis gelopen in de klassement mijn concurrent Kees BOEKEL is 3de geworden hierdoor heeft hij nu een voorsprong van 900 punten!, wij hebben gekeken wat de oorzaak was van de linker voetsteun en het bleekt dat de bevestiging versleten was wij hebben nu de linker voetsteun compleet vervangen voor een nieuwe.
ow cup, ow cup oschersleben, onk pro cup 1000, rn32 footleg

Race 2 in dag 2

Oké ik was zeer teleurgesteld wat er is gebeurd in de vorige race toch nog blij dat ik de race kon uitrijden, ik maakte mij klaar voor race 2!

Start weer voorin en dit keer een goede start!, neem de leiding in de eerste rondes en werd vervolgens ingehaald door Kees Boekel! blijf een aantal rondes vlak achter hem rijden zie dat ik veel sterker ben op een aantal punten op de baan maar inhalen lukte mij niet echt vervolgens werd ik ingehaald door Rob VAN IJZENDOORN in ronde 9, in ronde 11 zet ik de aanval in de bocht Triple en sta weer op P2 vlak achter Kees Boekel helaas lukt het mij niet om Kees op een veilige manier in te halen in ronde 13 werd ik door Rudmer WIERSMA  en Rob VAN IJZENDOORN ingehaald en ik stond op P4! in de laatste ronde 14 zie ik dat Kees Boekel op P3 zit ik haal hem in voor de McDonald’s bocht en ik finish de race op P3!

De doel was dat ik boven Kees Boekel moest eindigen om mijn punten te kunnen herstellen dat is gelukt!, ik sta nu 600 punten achter Kees Boekel ik moet nu mij best doen in de laatste races in Assen 14 september en 12 oktober om nog kampioen te kunnen worden ik geloof dat ik het ga halen!

ow cup, ow cup oschersleben, ow cup crt, crt holland, onk ow cup, ow cup motorsport, yahamha r1 rn32


ONK ProCup 1000 Klassement TOP 3
1. Kees Boekel  11300 punten
2. Daniel Fernandes 10700 punten
3. Rob van IJzendoorn 10200 punten
Fotograaf:
AD Kievit / Wegraceinfo | foto’s vrij te gebruiken voor MEDIA
Race dag: Vrijdag-Zaterdag 16-17 Augustus 2019
Circuit: Motorsport Arena Oschersleben
Kampioenschap: ONK PROCUP 1000
Hoog resolutie foto’s op aanvraag: info@danielfernandes92.eu

Belangrijke punten na spannende race op Dijon-Prenois

Zoals je in mijn vorige blogs hebt kunnen lezen, verloopt mijn raceseizoen tot nu toe wisselvallig. Van podiumplaatsen, valpartijen, technische problemen tot overwinningen. Na vier wedstrijden sta ik vierde in het klassement. Ik weet wat mij te doen staat tijdens mijn raceweekend op het Franse Dijon-Prenois en dat is winnen!

Voorbereiding

In mijn vorige race had ik te maken met een slippende koppeling. Dit moest dan ook opgelost worden voor mijn vertrek naar Frankrijk. Het probleem werd snel en vakkundig opgelost door mijn vertrouwde adres MotoMaat Snelservice in Lijnden. Vervolgens heeft Druijff Racing te motor gecontroleerd en zijn er een aantal runs gemaakt op de testbank. Omdat het circuit van Dijon-Prenois een zeer snel en lang recht stuk heeft, ben ik na de check teruggereden naar MotoMaat Snelservice om de tandwielverhouding aan te passen. Vol goede moed en een perfect schakelende motor kon ik vol vertrouwen het raceweekend in.

Druijff Racing, Druijff Automotive, erwin druijff,

 

Vrije training

De vrije training gebruikte ik om vanaf de start de baan op te gaan om te kijken waar ik stond en de aanpassingen aan de motor te testen. Ondanks dat ik met gebruikte banden aan de training begon kon ik direct een hoog tempo rijden. De motor deed wat ik wilde en schakelde goed. Een aandachtspunt was de andere tandwielverhouding. Ik bereikte al snel het maximaal aantal toeren. Dit was niet waar ik op gehoopt had en moest dus opnieuw worden veranderd. Ook de vering was niet optimaal. Het team moest dus aan de bak om voor de start van de kwalificatie de twee punten aan te passen.

r1s rn32, circuit dijon

Kwalificatie 1

Met een gewijzigde tandwielverhouding en een andere setup van de vering begon ik aan kwalificatie 1. Het tempo lag direct hoog. Op het snelle, rechte stuk reed ik weliswaar op de grens van het toerenbereik, maar ik verloor geen tijd.

Ik reed een aantal rondes en merkte dat ik met name in de bochten nog meer tijdwinst kon behalen.  De bochtensnelheid moest en kon omhoog. Helaas dacht mijn achterband daar anders over. Deze begon te glijden waardoor ik mij moest inhouden. Terug in de pitbox zag ik dat ik ondanks de glijdende band een tijd had neergezet die goed was voor P4.

ow cup, procup1000, circuit dijon

Kwalificatie 2

Met een verse set droogweerbanden, nieuwe remblokken en een kleine aanpassing aan de vering begon ik aan de tweede kwalificatie van de dag. Het was een droom-kwalificatie: de grip was goed, ik voelde mij goed, de motor liep als een zonnetje en ik reed naar P1! Een onverwacht, super resultaat! De pole position was erg belangrijk om dat er in het weekend twee wedstrijden worden verreden.

scorpion exo, r1, motorsport, ow cup, procup1000

Race 1, dag 1

De start van de eerste wedstrijd. Met vol vertrouwen stapte ik de pitbox binnen en maakte mij klaar om het circuit op te gaan. De baan ging ondertussen open, het team haalde de bandenwarmers van de banden, shit, wat nu, er lekte vloeistof!

Gelukkig ontdekte het team vrij snel de oorzaak van het lek. Er was een slangetje naar de radiator losgeraakt waardoor vloeistof lekte. Slangetje aansluiten, radiator en voorkant motor schoonmaken, GO! Door geklooi begon ik aardig zenuwachtig te worden en even dacht ik de start niet meer te kunnen halen. Net op tijd kwam ik, weliswaar als laatste, de baan op. Oef, dat was close!

Mijn start was erg goed. Ik kon direct mijn ritme en startpositie P1 vasthouden. In de vier na laatste ronde hoorde ik plotseling een onbekend en hard geluid. Een kapotte motor ging kort door mijn gedachten. Ik snapte niet wat er aan de hand was. De snelheid zat er nog goed in, maar dat kabaal!

Langs start/finish rijdend gebaarde het team dat ik vol het gas erop moest houden. Ik hoefde nog maar twee ronden te rijden, maar de achtervolgers maakten in rap tempo terrein goed. Gelukkig begreep ik wat er werd bedoeld en trok de gashendel zo ver als het maar kon naar achteren.

Met een minieme voorsprong van slechts 0.400 seconden wist ik Rudmer Wiersma op zijn BMW 1000RR te verslaan met kort daarachter Henk Maassen van den Brink op zijn Kawasaki ZX-10R.

Natuurlijk was ik zeer blij met het resultaat maar ik wilde ook weten waarom mijn motor zoveel herrie maakte. Het bleek dat de sensor uit de demper was gesprongen en een groot gat had achtergelaten. Dit was dus de oorzaak. Gelukkig niets ernstigs zodat ik kon gaan genieten van mijn overwinning.

circuit dijon, r1 racing, motorsport, scorpion exo r1

Race 2 in dag 2

In tegenstelling tot gisteren (Race 1), was de baan zeiknat. De concurrentie was druk in de weer om de slicks te verwisselen voor regenbanden. Ik nam de keuze om de warm-up wel met droogweerbanden te rijden. In de tien minuten durende sessie wilde ik ervaren hoe nat de baan was en of ik het aandurfde om toch met slicks de race te gaan rijden.

De keuze was snel gemaakt. Zodra ik het tempo ging opvoeren begon de motor teveel te glijden. Ik wilde het risico niet te nemen om door een verkeerde bandenkeuze tijdens de race onderuit te gaan. Ik wilde geen herhaling van mijn valpartij op het TT Circuit Assen. Ik besloot daarom terug te keren naar de pitbox voor een bandenwissel.

Opeens begon de zon te schijnen en droogde de baan in een rap tempo op. Shit, moet ik dan toch op slicks aan de wedstrijd beginnen? De zojuist gemonteerde regenbanden gingen er weer af en de slicks werden weer in de bandenwarmers gezet. Zo snel de zon tevoorschijn kwam, verdwijnde de zon weer en maakte plaats voor veel regen. Heel veel regen. De slicks weer van de motor, de regenbanden er weer op. Omdat de weersvooruitzichten niet beter werden, besloot ik na overleg met het team om toch met regenbanden aan de wedstrijd te beginnen.

r1 rn32, circuit dijon, ow cup, procup, daniel fernandes

Door mijn pole position vertrok ik van P1. Helaas was mijn start minder sterk dan gehoopt, maar ik kon mijn positie de eerste bochten vasthouden. Door de natte baan reed ik rustiger en werd een paar ronden later ingehaald door Jeroen Tielen. Ik reed op dat moment op P7.

Jeroen Tielen, die in de tussenstand van het klassement op de tweede plek staat, wilde ik niet laten vertrekken. Ik probeerde Jeroen dan ook bij hem aan te haken. Zijn snelheid was dusdanig hoog dat mij dit niet lukte. Hij reed in mijn ogen te agressief op een natte baan dat ik besloot om mijn eigen race te rijden om geen fouten te maken. Inmiddels stond ik op positie negen.

De baan werd heel langzaam toch droger en besloot de tegenaanval in te zetten. Als ik dat wilde doen moest dat nu gebeuren want ik voelde aan de regenbanden dat ze begonnen te glijden. Het beste was door een opdrogende baan al van de banden.

Waarschijnlijk had Jeroen een foutje gemaakt want op het moment dat ik mijn snelheid verhoogde kreeg ik hem in mijn vizier. Hij reed een andere lijn en zijn snelheid lag lager dan dat ik had gedacht. Er ontstond een leuke en spannende strijd om de overwinning.

Over een weer werden inhaalpogingen ingezet en waren er wisselingen van positie. Ook een andere rijder, Kees Boekel, de leider van het klassement, begon zich met de strijd om de punten te bemoeien. Ik bleef achter Kees rijden om hem te bestuderen en te bepalen waar op de baan ik hem het beste kon inhalen. Dat bleek op het rechte stuk te zijn.

procup 1000, ow cup, crt holland, motorsport, daniel fernandes

Op het rechte stuk reed ik achter Kees’ zijn slipstream en reed hem voorbij. Aan het einde van het rechte stuk remde hij mij er vervolgens weer uit. Pas in de laatste bocht van de laatste ronde besluit ik een ultieme inhaalpoging te wagen. En dat lukt!

Op het rechte stuk, voor de start/finish haal ik Kees Boekel in en kom met een verschil van 0.033 seconden als winnaar over de streep. Wat een close finish! Door de winst ben ik van de vierde positie in het klassement gestegen naar P2. Het verschil met klassementsleider Kees Boekel bedraagt nog slechts 100 punten. Je begrijpt dat ik de positie van Kees in de volgende wedstrijd ga overnemen.

 

 

Fotograaf: AD Kievit / Wegraceinfo  |  foto’s vrij te gebruiken voor MEDIA
Race dag: Vrijdag-Zaterdag 26-27 Juli 2019
Kampioenschap: ONK PROCUP 1000
Hoog resolutie foto’s op aanvraag: info@danielfernandes92.eu

CONTACT DANIEL FERNANDES

Top